"אני קשור באופן בלתי ינתק, ברמה הרוחנית והפיזית למדינת ישראל ואני מתכנן לעשות עלייה לישראל בקרוב עם משפחתי ולהגשים את חלומי."
המרואיין -רבי ד"ר אריק מ. לנקין (Rabbi Dr. Eric M. Lankin, יליד 1956), יו"ר עמותת עלם. יליד פילדלפיה, בוגר בית ספר ציבורי, בעל תואר ראשון בכלכלה מבית הספר למנהל עסקים וורטון במסגרת אוניברסיטת פנסילבניה. הוסמך לרבנות בבית המדרש לרבנים באמריקה. השלים לימודי דוקטורט בייעוץ רבני בהיברו יוניון קולג'. משנת 1985 ואילך ממלא תפקידים שונים במסגרת הקהילה היהודית בארה"ב. תושב מדינת ניו יורק.
איזו חשיבות יש לדעתך, אם בכלל, לקיומה של מדינה יהודית, עבורך אישית ועבור היהודים בעולם ככלל?
"אני מרגיש מאוד בר מזל לחיות בזמן בו המימוש הפיזי של חזון מולדת יהודית ומדינה יהודית עצמאית נגיש לי כל כך ויותר מכך, מהווה מרכיב קריטי בביטוי הרוחני ליהדות שלי."
האם אתה חש מחויבות להבטחת קיומה של מדינת ישראל?
"כן, אני קשור באופן בלתי ינתק, ברמה הרוחנית והפיזית למדינת ישראל ואני מתכנן לעשות עלייה לישראל בקרוב עם משפחתי ולהגשים את חלומי. הצעיר מילדי משרת כעת כחייל בחטיבת גולני."
האם אתה משייך את עצמך לאחד הזרמים המוכרים ביהדות?
"למרות שאני משתייך למוסדות אורודתודוכסיים בקהילה היהודית בארה"ב,ובין היתר חבר בקהילות של שני בתי כנסת אורתודוכסיים, אני מודאג מהיהירות של הרבנות הראשית בישראל והייתי שמח לו היתה נעלמת. אני סבור שהיהירות והעריצות של הרבנות הראשית מונעת את הפתרון לאתגר הדמוגרפי הגדול ביותר של מדינת ישראל שהוא גיורם של העולים ממדינות חבר העמים."
האם אתה חש אחריות מוסרית למדיניותה ופעולותיה של ישראל (דוגמת האופן בו היא מנהלת את הסכסוך הישראלי-פלסטיני)?
"כן, אני חש באחריות כחלק מהעם היהודי להניע את ישראל להתמודד עם האתגרים העומדים לפתחה, ביניהם היחסים עם הפלסטינאים. עם זאת אני לא סבור שזהו האתגר המוסרי הגדול ביותר איתו צריכה ישראל להתמודד. האתגר הגדול ביותר הוא הפער ההולך וגדל בהכנסות בין העשירים והעניים בישראל."
להשקפתך, מהי השגיאה העיקרית שעושים ישראלים בהבנת מציאות חייהם של יהודים מחוץ לגבולות ישראל?
"פלולרליזם. כי יהודים יכולים לבטא את יהדותם במגוון דרכים ועדיין להישאר עם אחד. ברמה העקרונית ניתן לומר שהישראלים לא מבינים את האתגר הדמוגרפי העמוק איתו מתמודדת יהדות ארה"ב."
כיצד היית מתאר את מדיניותה של ישראל (באופן רשמי ובפועל) בנוגע ליחסיה עם יהדות התפוצות?
"אני לא באמת יודע מהי המדיניות הישראלית בעניין זה. נראה שהמדיניות היא באופן כללי כי ישראל מבחינה ומתייחסת ביהדות ארה"ב, רק כאשר היא זקוקה לה כדי להשפיע על הממשל האמריקאי או כאשר היא מבקשת לגייס כספים."
להשקפתך האם יש למדינת ישראל מחויבות להגן ולסייע לקהילות יהודיות במצוקה?
"כן, זו מערכת יחסים הדדית ואפילו סגן הנשיא ג'ו ביידן הכיר בכך בהערה באחד מנאומיו."
האם ביקרת אי פעם בישראל? כיצד תסכם את רשמייך מן המציאות הישראלית?
"ביקרתי בישראל אינספור פעמים, החל משהות בת שנה כסטודנט צעיר ועד להובלת משלחות. בכל פעם שאני מבקר בישראל אני חווה אותה באופן שונה מעט."
האם תוכל לספר מעט על הקהילה היהודית בעירך?
"קהילה בעלת עושר תרבותי ורוחני, כאשר 40 אחוז מהתושבים מגדירים את עצמם כיהודים. 6 בתי כנסת אורתודוכסיים מודרניים עם חיי קהילה תוססים, 3 ישיבות גדולות, 2 מסעדות כשרות ושירות משלוחים גלאט כושר. מקווה, בית כנסת קונסרבטיבי אחד. בית הספר היהודי 'שכטר' נסגר לפני מספר שנים. אין כאן בית כנסת רפורמי, אך יש כזה בעיר שכנה. מוסדות פעילים של הפדרציה היהודית."