"למרות שאין לי קרובי משפחה בישראל אני מבקרת בה בדרך כלל מספר פעמים בשנה. אני אוהבת את ישראל בכל ליבי וגאה מאוד בכל הישגיה בהתחשב בגילה הצעיר."
המרואיינת – נורין גורדון סבלוטסקי (Noreen Gordon Sablotsky, ילידת 1955), גמלאית. נולדתי בבולטימור ובגיל שנה עברה משפחתי לסיינט פטרסבורג בפלורידה, בה גדלתי. בשנותי בסיינט פטרסבורג היתה משפחתי מעורבת בחיי הקהילה היהודית ובבית הכנסת הקונסרבטיבי בעיר. לאחר סיום לימודי בקולג', השתקעתי במיאמי, נישאתי (בשנת 1980) וגידלתי ארבעה ילדים. שניים מילדי נישאו ובני זוגם התגיירו. יש לי ארבעה נכדים ונכד נוסף בדרך.
איזו חשיבות יש לדעתך, אם בכלל, לקיומה של מדינה יהודית, עבורך אישית ועבור היהודים בעולם ככלל?
"יש לי חיבור חזק לישראל וביקרתי בה למעלה מ-30 פעם. כיהודיה אמריקאית ישראל מסייעת לי לבנות חלק גדול מזהותי היהודית. אני עוקבת אחר החדשות בישראל בתדירות יומית. אני מעורבת בחיים בישראל ברמה העסקית וכן ברמה הפילנטרופית. ישראל משמשת כמכנה המשותף הרחב ביותר לכל היהודים באשר הם. למרות שבחרתי לגור בארה"ב אני רואה את ישראל גם כן כביתי."
האם את חשה מחויבות להבטחת קיומה של מדינת ישראל?
"אני מרגישה מחויבות גדולה להגן על עתידה של מדינת ישראל. אינני מסכימה עם חלק מקווי המדיניות הנוכחיים של ישראל, אך למרות זאת אני מגנה על ישראל בכל הזדמנות."
האם את מבחינה בפער דורות בסביבתך בנוגע ליחס לישראל?
"יש פער דורות בהחלט. לעתים זה ניכר אפילו אצל בני דורי, מכיוון שאת החיבור לישראל נאלצתי למצוא בעצמי. לא גדלתי בבית ציוני ואת ביקורי הראשון בישראל ערכתי רק בגיל 40. לקחתי את כל ארבעת ילדי לביקורים בישראל פעמים רבות והם בילו בה זמן ארוך ומלא משמעות. במובנים מסוימים הם מרגישים מחוברים לישראל ובמובנים אחרים- לא. שני ילדי הנשואים מתמודדים עם בני זוג שלא ביקרו בישראל ומעלים שאלות קשות לגבי המצב הפוליטי בישראל סביב הקמת מדינה פלסטינית.
"פרויקט תגלית הוא אמצעי חשוב בהבאת סטודנטים יהודים לביקור ראשון בישראל והם כולם רוצים לנסוע, ללא קשר לרמת 'החיבור היהודי' שלהם. עם זאת אני סבורה שהם עושים עבודה גרועה בשימור הקשר עם המשתתפים עם שובם לארה"ב."
האם את משייכת את עצמך לאחד הזרמים המוכרים ביהדות? מהי עמדתך ביחס לדומיננטיות האורתודוכסית בממסד הדתי בישראל?
"אני יהודיה רפורמית, אך אני גם מגדירה את עצמי כמעל לשיוך לזרמים במובנים מסוימים. הדומיננטיות האורתודוכסית בישראל גורמת לי כעס רב ואני מעורבת במאבק להתמודד איתה במספר רמות."
האם את חשה אחריות מוסרית למדיניותה ופעולותיה של ישראל (דוגמת האופן בו היא מנהלת את הסכסוך הישראלי-פלסטיני)?
"אני מרגישה אחריות רבה למציאת פתרון לסכסוך הישראלי-פלסטיני ואני מאוכזבת ומוטרדת באופן תדיר מהמדיניות הנוכחית להתעלם מהצורך בפתרון של שתי מדינות. אני סבורה שמדובר באיום לעתידה של ישראל וביכולתה להישאר מדינה יהודית ובית לעם היהודי."
להשקפתך, מהי השגיאה העיקרית שעושים ישראלים בהבנת מציאות חייהם של יהודים מחוץ לגבולות ישראל?
"אני סבורה שמרבית הישראלים לא מבינים את החשיבות בקיומה של קהילה יהודית חזקה בתפוצות ככלל, לא בארה"ב בלבד. כמו כן אני סבורה שרבים מהישראלים לא מבינים עד כמה אנחנו מחויבים ליהדות שלנו וכמה מאמץ אנו משקיעים בקיום הזהות היהודית והקשר עם ישראל."
כיצד היית מתארת את מדיניותה של ישראל (באופן רשמי ובפועל) בנוגע ליחסיה עם יהדות התפוצות?
"יהירה לעתים קרובות, אבל אני סבורה שיהדות התפוצות זקוקה לישראל לפחות באותה מידה שישראל זקוקה ליהדות התפוצות."
להשקפתך האם יש למדינת ישראל מחויבות להגן ולסייע לקהילות יהודיות במצוקה?
"לחלוטין."
האם ביקרת אי פעם בישראל? כיצד תסכמי את רשמייך מן המציאות הישראלית?
"למרות שאין לי קרובי משפחה בישראל אני מבקרת בה בדרך כלל מספר פעמים בשנה. אני אוהבת את ישראל בכל ליבי וגאה מאוד בכל הישגיה בהתחשב בגילה הצעיר."
מהם מוצרי התרבות הישראלים מהם נהנית במיוחד השנה?
"גרתי בירושלים למשך חודשיים ונהנתי ממספר רב של אירועי תרבות מוצלחים, בקולנוע, תיאטרון ועוד."
האם תוכלי לספר מעט על הקהילה היהודית בעירך?
"אני גרה במיאמי והנני חברה פעילה בקהילת בית הכנסת הרפורמי Beth Am המונה כ-5,000 חברים. שימשתי עד לא מזמן כיו"ר אגודת הלל באוניברסיטת מיאמי, אני חברת הנהלת הפדרציה היהודית וכיהנתי בעבר כנשיאת Dave and Mary Alper JCC."